חברת העובדים היתה שנים רבות אחד הגורמים החשובים והמכריעים במשק הישראלי. קריסתה והתפוררותה של מערכת כלכלית מסועפת ורבת עוצמה זו בתוך שנים אחדות מעוררת שאלות נוקבות על טבעה של כלכלת ישראל. הפרופסור יצחק גרינברג מתאר בבהירות רבה את שלבי הנפילה ובוחן אגב כך שאלות וסוגיות הכרוכות בה: כלום היו ראשי החברה מיודעים למצבה? האם נקטו צעדים להבראתה? כיצד השפיעו התפתחויות ושינויים במשק הישראי על תהליך היחלשותה של החברה?
לבד מן התהליכים והגורמים הכלכליים שפעלו במשק בישראל בכלל, בוחן הספר את המאפיינים הייחודיים לחברת העובדים, ובראש ובראשונה את היותה מערכת כלכלית תנועתית, וכיצד השפיעה עובדה זו על התפתחות המשבר בתאגידיה.
נבחנים בדיוק רב הטעמים הפוליטיים, השיקולים האידיאולוגיים והנתונים הכלכליים אשר עיצבו את דפוסי הניהול וההתנהגות של חברת העובדים. חלקם של ההנהגה הפוליטית של הסתדרות העובדים ושל ראשי התאגידים בהתפתחות תהליכי הקריסה מואר מנקודות בחינה מקוריות ומרתקות.
לעיני הקורא בספר מענין וחדשני זה נפרשת מעין טרגדיה יוונית, שגיבוריה צועדים בעיניים פקוחות לקראת אסון והתמוטטות, אך אינם משנים את התנהלותם ואינם מנסים למונעם.
הפרופ' יצחק גרינברג הוא מרצה במכללת בית ברל וחוקר ביחידה להיסטוריה של משרד הביטחון חיבוריו עוסקים בתולדות משק העובדים ובזיקה שבין כלכלה לביטחון.