מה עשתה הנהגת הציבור היהודי בארצות הברית לסייע לקהילות היהודיות באירופה עם התגברות טבעת החנק הנאצית בשנות השלושים של המאה העשרים? מדוע לא פעלה ביתר מרץ כדי לחלץ את היהודים מן היבשת הישנה ולהביאם לחופי אמריקה? עם בחינת סוגיות מציקות אלה מגיעה גולי נאמן ערד למסקנה, כי הגורם העיקרי בעיצוב תגובתם של יהודי ארצות הברית לנאציזם היה הדילמה שהציבו להם מצד אחד, תשוקתם להתקבל בחברה האמריקאית, ומצד אחר, מחוייבותם לסולידריות קהילתית. נוכח מצוקתם הנואשת של יהודי אירופה לאחר עליית היטלר לשלטון, היססו יהודי ארצות הברית ללחוץ על מנהיגי ארצם, שמא העלאת הדרישה להגביר את ההגירה היהודית תעורר ספקות באשר לפטריוטיות שלהם.
במחקר חדשני וממצה זה מציגה ד"ר גולי נאמן ערד את המפגש של יהודי ארצות הברית עם הנאציזם, במסגרת הכוללת יותר של תולדות ההתנסות היהודית-אמריקאית החל ממחצית המאה התשע-עשרה, ומציעה הסבר מרתק ומשכנע לתגובה הפוליטית המהוססת של מנהיגי יהודי ארצות הברית במגעיהם עם הממשל של הנשיא פרנקלין דלנו רוזוולט.
ד"ר גולי נאמן ערד היא היסטוריונית ומרצה בכירה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
"המחקר הקפדני ומערכת הטיעונים המבריקה על יהדות ארצות הברית והמשבר הנאצי הם הישג יוצא דופן [...]. זו כתיבה היסטורית במיטבה; חיבור המשלב גישה הומנית עם מחקר מהימן; גולי נאמן ערד חושפת את הגוונים הנסתרים בחוויה האנושית. הספר, המובנה כסיפור מרתק, כתוב נפלא ובאיפוק משכנע, ועם זאת המחברת מגלה בו חמלה עמוקה. אמריקה, היהודים ועליית הנאציזם הוא בבחינת תיקון הכרחי להיסטוריה שלעתים קרובות לא הובנה כראוי."
פרופ' שאול פרידלנדר, אוניברסיטת קליפורניה, לוס-אנג'לס.