ברקיע החמישי - קלאסיקה

רחל איתן>>

 

שנות הארבעים המוקדמות, תקופת המנדט הבריטי בארץ ישראל, ובאירופה מתחוללת מלחמת העולם השנייה. מאיה חרמוני, ילדה להורים גרושים, נשלחת למעון לילדי משפחות מעורערות. המעון נעשה הזירה המרכזית של החניכה שלה אל עצמה ואל העולם.

בראליזם נוקב, אירוני ומצמרר לעתים, משרטטת רחל איתן ברומן זה את החיים בשטח ההפקר של ההזנחה הממשית והיתמות הרגשית. הרומן כולל כמה מן הסצנות הבלתי נשכחות בספרות העברית, שהרעישו את המבקרים בחדשנותן ובנועזותן, כשתיארו באופן כמעט נטורליסטי מעמדים קורעי לב מחיי היומיום של ילדי המעון.  

חמישים שנה לאחר הופעת הבכורה שלו, ברקיע החמישי (1962), ספרה הראשון של רחל איתן, שב ומתגלה כרומן פורץ דרך בספרות הישראלית. בעוד שרוב סיפורי החניכה הישראליים של התקופה העמידו במרכזם דמות גברית שנענתה לעלילת־העל של “גלות וגאולה" ברקיע החמישי העמיד במרכזו גיבורה לא צפויה ומתח ביקורת גלויה על האתוס הגברי של התרבות הישראלית.  

ברקיע החמישי הודפס במהדורות רבות וזכה בפרס ברנר לספרות לשנת 1966.

למהדורה זו מצורפת אחרית דבר מאת תמר משמר, חוקרת יצירתה של רחל איתן.

קרא עוד  >
94.00    מחיר מקורי לפני הנחה
סופר סופ"ש: ספר שני ב־20 ₪!
או ספר אחד ב־30% הנחה📒

*מחיר הספר לאחר ההנחה יוצג בעגלת הקניות
  
המלצות

 פרק מתוך הספר "ברקיע החמישי" באתר ynet.

 "בריאליזם נוקב, אירוני ומצמרר לעתים, משרטט איתן את החיים בשטח ההפקר של ההזנחה הממשית והיתמות הרגשית ומסתירה בתוכו תיאורים ואירועים וביקורת ותמונה לא רגילה של החברה הגבוהה של תל אביב בשנים ההן.
זהר נוי, עולם הספר,
אוקטובר 2012.

 "האירוניה של רחל איתן על המין הגברי - כל וריאציות האכזריות שמעולל המין ותוצריו מתוארים ב"ברקיע החמישי" של רחל איתן: אזריות של ילדים נגד ילדים, ילדים נגד ילדות, ובעיקר ילדות נגד ילדות חלשות, ומבוגרים נגד ילדים."
יצחק לאור, ספרים / הארץ,
אוקטובר 2012.

 "רומן החניכה עוכר השלווה של רחל איתן "ברקיע החמישי" יוצא בהוצאה המחודשת ומזכיר עד כמה הקדים את זמנו." ראיון.
נטע הלפרין, עכבר העיר,
ספטמבר 2012.

 "העלבון והזוהר - רבים התקשו לקבל את העובדה שהאשה היפיפייה היא גם סופרת חדשנית. 50 שנה לאחר פרסום "ברקיע החמישי", רומן הביכורים, של רחל איתן, הוא מופיע מחדש. מכריה מדברים על חייה השערורייתיים, ההתנבאות שלה על ערש מותה בניכר, ועל הספר החדש שהותירה."
מיה סלע, גלריה / הארץ,
ספטמבר 2012.

קרא עוד >