בשנים 2015-2014 יצא הסופר ניר ברעם למסע של יותר משנה בגדה המערבית ובמזרח ירושלים כדי ללמוד איך באמת חיים אנשים במקומות הללו, שבעיני רוב הישראלים הם עכשיו מחוז מעורפל לגמרי, שמשורטט רק בדמיון.
ברעם פוגש במסעו דמויות רבות ומגוונות במקומות שלפעמים קשה להאמין בקיומם: בין השאר הוא פוגש פלסטינים אזרחי ישראל שכלואים מאחורי חומת ההפרדה בירושלים וחיים בשכונותיהם כמו במערב הפרוע, סטודנטיות צעירות שהתאהבו במאחז שמעטים יודעים על קיומו, אסירי חמא"ס שהקימו אולפן לעברית וצעירי ישיבות ההסדר החשים שאלה רגעי האופוריה של חייהם. הוא נתקל בשני נערים פלסטינים כפותים לצד כביש שומם לאחר שהסתערו על חיילים וסכינים בידיהם, ובהדרגה מגלה סיפור אחר לגמרי.
בזמן המסע מתרחשים אירועים רבים: מהומות בהר הבית, רצח שלושה נערים יהודים, רצח נער ערבי בירושלים, מלחמה בעזה, הבחירות בישראל, גל חדש של אלימות ועוד. על רקע האירועים האלה, המטלטלים בין רגעים של נדיבות ותקווה לרגעי ייאוש ושרירותיות לב, ברעם משרטט ביושר תמונה פנורמית מרתקת ומפתיעה של הסכסוך הישראלי־פלסטיני בעת הזאת. הוא גם אינו מהסס לשלוח מבט אל העתיד, אל אפשרויות החיים שלנו בארץ הזאת. האם אנחנו שואלים את השאלות הנכונות בנוגע לעתידנו?
דבר לא מובן מאליו במסע הזה, ברעם עצמו מגלה שלא תמיד דעותיו מתיישבות עם המציאות הנגלית לעיניו ושמדי פעם "בארץ שמעבר להרים" עליך לפקפק במראה עיניך.
--------------------------------------------------
"מבט הסופר העשיר את מסעו המרתק של ברעם גם באבחנות אנושיות וגם באבחנות פוליטיות חדשות שנוסחו בדיוק לשוני". אברהם ב. יהושע
------------------------------------------------------------
פריד אבו שקרה, "מנופי הארץ", 2008,
תחריט והדפס על נייר, 25X25 ס"מ