המקום שבו נגמרת אמריקה מציג את ארצות הברית, האימפריה הענקית של זמננו, מנקודת מבט שונה, אישית, ביקורתית, תוהה ולא תמיד מאוהבת.
בעז גאון כותב שהספר הזה איננו רק על אודות מה קורה באמריקה אלא גם על מה קרה לו באמריקה. "כיצד קרה", הוא שואל, "שאמריקה אכזבה אותי. האם הבעיה היתה בה או בי. מדוע לא ראיתי קודם את מה שראיתי כעת ואיך קרה שראיתי רק פן אחד שלה קודם לכן ומה עלי לעשות כעת, הו, אמריקה, משעה שראיתי את פרצופך הזה. את וגאס בתבוסתה ואת טקסס בנקמנותה ואת חוארז המקסיקנית בנואשותה להוציא את ראשה מתוך הבוץ הכהה שבו היא שקועה מתחת למגפי עור הבקר של פקחי הגבול האמריקני. על זה ספרי. על אמריקה, אהבתי אליה, האופן שבו שברה את לבי".
מה היא בדיוק "אמריקה" שאליה נושא העולם כולו את עיניו?
אלוהים, כמו תמיד, נמצא בפרטים הקטנים של היבשת הגדולה. בשריף מטקסס שדוהר לאורך הגבול המקסיקני, בחיילי המרינס שמתאמנים במדבר לקראת המשימה בעיראק, בתימהונים שמתכוננים לקראת המסע למאדים ובסילבסטר סטאלונה, ששובר את לבה של עוד מעריצה בקזינו בלאס וגאס.
עשרות מפגשים ברחבי אמריקה שזורים במהלך הספר הזה. בכולם יש מידה עצומה של התבוננות אנושית, סקרנות גדולה ויכולת לראות את בני האדם מתחת למעטה המסכות, התפקידים והקשיים הגדולים של החיים.
כתיבתו האישית והאנושית מאוד של גאון מציגה את אמריקה באור אחר, אינטימי, משפחתי, שונה מזה שאנו רגילים להתבונן בה בדרך כלל.
בעז גאון, עיתונאי, סופר ומחזאי, שימש שנים אחדות כשליח העיתון "מעריב" בארצות הברית.