לוחמיו הבדווים של גנרל ג'ון גלאב, מפקדו הבריטי של הלגיון הערבי בשנת 1956-1939, העריצו אותו; בעיני היישוב הוא הצטייר כשכיר חרב אנטישמי שכל מטרתו למנוע הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל. בני מוריס בוחן בספרו החדש את הבשלת תפיסת עולמו של החייל שבימי מלחמת העולם הראשונה היה קצין זוטר בצבא ארצו ובקרבות 1948 הנהיג את הצבא הערבי היחיד שיצא מן המערכה וידו על העליונה.
המחבר בוחן בעזרת תיעוד נרחב ומקיף, שחלקו לא נחשף עד כה, את קרבות תש"ח ואת מלחמתו של הלגיון הערבי העבר-ירדני בירושלים ובדרכים המובילות אליה. כל ההסכמות בין היישוב לעבדאללה המלך, שגובשו בשנים 1947-1946 בעמל רב, הופרו ונזנחו במהלך הקרבות הקשים, וארץ ישראל שנועדה להתחלק בין היהודים והממלכה ההאשמית היתה לזירת קרבות דמים. הספר מתאר את חלקו של ג'ון גלאב באירועים אלה ומגיע למסקנות מרתקות ומפתיעות. המחבר, שספריו על הסכסוך היהודי-ערבי הציבו אבני דרך רבות-חשיבות בחקר העימות, מאיר בספרו החדש אדם מסקרן ומעניין ותקופה מעצבת בתולדות האזור.
מדברי המבקרים על ספריו הקודמים של בני מוריס ב"ספרית אפקים":
על לידתה של בעיית הפליטים הפלסטינים 1947 - 1949(1991):
"מחקר מעמיק, שיטתי ומדוקדק" (עמנואל סיון, ידיעות אחרונות(
."ספר בעל עוצמה ויושרה נדירים" (פואד עג'מי, (Washington Post).
על מלחמות הגבול של ישראל (1996):
"ספר חדש שירגיז ישראלים רבים... [ו]גם ספר מתסכל, כיוון שקשה למצוא בו פגמים מצד העמדת העובדות על דיוקן... כתיבה קולחת ומרתקת... [ספר] רהוט, דקדקני, מקיף ועשיר גוונים" (מרדכי בר-און, הארץ, "ספרים").
"איש לא יוכל בעתיד לכתוב על התקופה (1948-1956) בלא להתייחס לספר יסודי זה". (ויליאם קוואנדט, Foreign Affairs)
על תיקון טעות: יהודים וערבים בארץ-ישראל, 1956-1936 (2000):
"הספר מעניין וקריא ביותר... הגישה הביקורתית שלו עשויה להועיל לא רק לחשיפת האמת אלא בסופו של דבר גם ליצירת חברה ישראלית בוגרת, מודעת יותר לעברה, ולכן גם טובה וצודקת יותר." (גיא בכור, ידיעות אחרונות)
על העטיפה: גנרל ג'ון גלאב מפקד הלגיון הערבי רכוב על סוסו.
ברקע הכרזה "בקרו בארץ ישראל", פרנץ קראוס, 1936, ליטוגרפיה.
עיצוב העטיפה: דורית שרפשטיין